Rss Feed
Tweeter button
Facebook button
Myspace button

Airtickets | Ξανά διαθέσιμη η υπηρεσία FlyNet της Lufthansa

αεροπορικά εισητήρια

Ξανά διαθέσιμη η υπηρεσία FlyNet της Lufthansa

Από τα μέσα της ερχόμενης χρονιάς, οι πελάτες της Lufthansa θα απολαμβάνουν ξανά την απόλυτη ελευθερία της επικοινωνίας μέσω διαδικτύου πάνω από τα σύννεφα, καθώς η αεροπορική εταιρία επαναφέρει το πρόγραμμα FlyNet, παροχής ευρυζωνικού internet εν πτήσει. Επιπλέον, η νέα αυτή υπηρεσία θα επιτρέπει την κατά τη διάρκεια της πτήσης μεταφορά δεδομένων μέσω δικτύων κινητών τηλεφώνων με GSM/GPRS. Χάρη στο FlyNet, οι επιβάτες της Lufthansa σύντομα θα έχουν όχι μόνο ασύρματη σύνδεση στο διαδίκτυο αλλά θα μπορούν να στέλνουν μηνύματα κειμένου (SMS) μέσω κινητών τηλεφώνων και να μεταφέρουν δεδομένα μέσω έξυπνης γενιάς κινητών (ό-πως οι συσκευές PDA, iPhone ή BlackBerry). Μαζί με το νέο εταιρικό συνεργάτη της, την Panasonic, η Lufthansa έχει σκοπό να εξοπλίσει ένα μεγάλο τμήμα του στόλου μεγάλου βεληνεκούς με υπηρεσίες FlyNet εντός του πρώτου χρόνου λειτουργίας.

Με την επαναλειτουργία της υπηρεσίας FlyNet, η Lufthansa θα γίνει ξανά ηγετική δύναμη στη συν-δεσιμότητα εν πτήσει. «Όσον αφορά τις επικοινωνίες, οι πελάτες της Lufthansa μπορούν να προσδοκούν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες εν πτήσει», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος και Πρόεδρος της Lufthansa, κύριος Wolfgang Mayrhuber. «Στις μακρινές διαδρομές προσφέρουμε στους επιχειρηματίες ταξιδιώτες συγκεκριμένα, ένα εύρος επικοινωνιακών δυνατοτήτων που θα μπορούσε να συγκριθεί με εκείνες που προσφέρονται σε ισχυρά hotposts (hotspot είναι περιοχή- ασύρματο σημείο πρόσβασης στο internet) ή ξενοδοχεία πολυτελείας». Έτσι, η FlyNet συμπληρώνει τα τυποποιημένα προϊόντα επικοινωνίας για τους επιβάτες της Lufthansa μέσω ολόκληρης της ταξιδιωτικής αλυσίδας.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι για τη συνεργασία μας με τη Lufthansa ως πελάτη που θα λανσάρει για πρώτη φορά την exConnect, τη νέα υπηρεσία ευρυζωνικού δικτύου της Panasonic»., δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Panasonic Avionics Corporation, κύριος Paul Margis. «Η προηγούμενη εμπειρία της Lufthansa που αφορούσε τη συνδεσιμότητα των πελατών της, την καθιστά ιδανικό πελάτη για το λανσάρισμα της νέας υπηρεσίας eXConnect. Η Lufthansa πράγματι πρωτοπόρησε με το επώνυμο προϊόν της FlyNet. Είμαστε υπερήφανοι που φέρνουμε ξανά στους πελάτες της την υπηρεσία FlyNet».

Η Lufthansa στοχεύει σκόπιμα σε υψηλή ευρυζωνικότητα ως κύρια προϋπόθεση για την απεριόριστη χρήση υπηρεσιών όπως το web surfing, το email/μεταφορά δεδομένων και επισυναπτόμενων αρχείων και του Virtual Private Network (VPN). Επιπλέον, μόνο η εκτενής ευρυζωνικότητα προσφέρει μελλοντική δυνατότητα για νέες λειτουργικές εφαρμογές όπως η τηλεϊατρική για τη αναμετάδοση των ζωτικών παραμέτρων ενός ασθενούς στον σταθμό εδάφους.

Η υπηρεσία FlyNet είναι εντυπωσιακά φιλική προς το χρήστη. Οι επιβάτες που διαθέτουν συσκευές συμβατές με ασύρματο ίντερνετ (WLAN) ή GSM/GPRS μπορούν να συνδέονται από οποιοδήποτε σημείο της καμπίνας του αεροσκάφους όπως σε κάθε δημόσιο Hotspot. Ανάλογα με τη συσκευή που χρησιμοποιούν (π.χ. φορητό υπολογιστή, κινητό τηλέφωνο ή έξυπνο κινητό), οι επιβάτες μπορούν να επιλέξουν να χρεωθούν είτε μέσω ενός παρόχου κινητής τηλεφωνίας ή στην πιστωτική τους κάρτα. Σχεδιάζονται διαφορετικά μοντέλα τιμολόγησης, που ποικίλουν από ωριαία χρέωση μέχρι και ένα μηνιαίο πάγιο. Οι επιβάτες θα πρέπει επίσης να μπορούν να εξαργυρώνουν μίλια επιβράβευσης Miles & More για τη χρήση ασύρματου διαδικτύου. Η ακριβής τιμή για συγκεκριμένα προϊόντα θα ανακοινωθεί αργότερα. Η υπηρεσία θα διατίθεται σταδιακά σε όλες τις υπερατλαντικές πτήσεις της Lufthansa ανά την υφήλιο.

Με αυτό το νέο σχέδιο, η Lufthansa ενισχύει τη θετική εμπειρία με την υπηρεσία Lufthansa FlyNet. Η πρώτη προγραμματισμένη πτήση που προσέφερε τη δυνατότητα σύνδεσης σε ευρυζωνικό δίκτυο απογειώθηκε στις 15 Ιανουαρίου 2003. Μεταξύ Μαΐου 2004 και τέλη 2006, όταν η υπηρεσία αποσύρθηκε από τον τότε συνεργάτη της Lufthansa, Connexion της Boeing, η συνδεσιμότητα μέσω ασύρματου δικτύου έχει κερδίσει σε δημοτικότητα και η τεχνολογία αποδείχθηκε άκρως αξιόπιστη. Κατόπιν τούτου, 69 από τα αεροσκάφη μακρινών διαδρομών της Lufthansa εξοπλίστηκαν με την υπηρεσία FlyNet, καθιστώντας το στόλο της Lufthansa τον μεγαλύτερο στόλο παγκοσμίως με δυνατότητα σύνδεσης στο διαδίκτυο, με περίπου 30.000 χρήστες μηνιαίως.

πηγή:www.ictplus.gr

{lang: 'el'}

Σχετικά άρθρα:

  1. Η Lufthansa Επίσημος Υποστηρικτής του Κλασικού Μαραθωνίου Αθηνών
  2. Emirates Airline: Πρόσφορές προς τους Έλληνες ταξιδιώτες
  3. Βράβευση του iPhone application της Lufthansa

Αεροπορικά Νέα | Comments Off

by

Σχόλια

Comments are closed.