Airtickets | 6 μοναδικοί χειμερινοί προορισμοί εξωτερικού που θα σας μαγέψουν

αεροπορικά εισητήρια

6 μοναδικοί χειμερινοί προορισμοί εξωτερικού που θα σας μαγέψουν

Η συνεχής βροχή και ο γκρίζος ουρανός κάνουν το χειμώνα δύσκολο. Παράλληλα όμως, το χειμώνα απολαμβάνουμε ζεστά ροφήματα, χιονισμένες πλαγιές, και παγωμένες λίμνες! Κάπως έτσι είναι ο ιδανικός χειμώνας για τον καθένα μας. Ως εποχή, ο χειμώνας είναι μια καλή στιγμή για να επισκεφτείτε τις μεγαλουπόλεις του εξωτερικού και τα γραφικά χωριουδάκια: η μειωμένη τουριστική κίνηση θα σας επιτρέψει να δείτε περισσότερα αξιοθέατα, ενώ οι χαμηλές τιμές εκτός σεζόν καθιστούν τα ταξίδια το χειμώνα φιλικά και για τη τσέπη σας!

Το ακόλουθο άρθρο γράφτηκε από τον Αλέξανδρο Χαϊδάρογλου, ο οποίος γράφει και για το Travel Ideas, στο οποίο μπορείτε να βρείτε πληροφορίες και φωτογραφίες για πάρα πολλούς ταξιδιωτικούς προορισμούς.

Βουδαπέστη, Ουγγαρία

Βουδαπέστη

Από τις πιο προσιτές οικονομικά πόλεις της Ευρώπης. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η ισοτιμία του ευρώ με το φιορίνι είναι ευνοϊκή, συν ότι κατά μέσο όρο για μια ημέρα διαμονής σε ξενοδοχείο δεν θα δώσετε παραπάνω από €70. Έτσι λοιπόν, το λίκνο του ουγγρικού πολιτισμού είναι μια πολύ καλή εναλλακτική λύση σε σχέση με πόλεις όπως η Βιέννη και το Παρίσι.

Ζευγάρια που κάνουν πατινάζ χέρι-χέρι, παιχνίδια με το νεφέλωμα της ανάσας στον παγωμένο αέρα…δεν υπάρχει καλύτερο μέρος, για κάτι τέτοιο, από το γραφικό κεντρικό πάρκο της ουγγρικής πρωτεύουσας Varosligeti Mujegpalya, με το τεράστιο υπαίθριο παγοδρόμιο του. Και αν νιώσετε ότι κρυώνετε, κανένα πρόβλημα! Η Βουδαπέστη είναι γνωστή για τα περίτεχνα ιαματικά λουτρά της.

Ροβανιέμι, Φινλανδία

Ροβανιέμι

Το Ροβανιέμι χαρακτηρίζεται από κλασικά Χριστουγεννιάτικα στοιχεία, όντας η “επίσημη” κατοικία του Άγιου Βασίλη. Ο αγαπημένος άγιος μικρών και μεγάλων, κάθεται έξω από τη γραφική σπηλιά του κοντά στον Αρκτικό Κύκλο και μπορεί να τον επισκεφτεί όποιος θέλει.

Το χιόνι και οι τάρανδοι εντείνουν το εορταστικό πνεύμα, ενώ το μουσείο Arktikum δίνει μια νότα ζωής σε αυτά τα γεωγραφικά πλάτη. Τα θερμόμετρα στη Φινλανδία έχουν περισσότερα νούμερα κάτω από τους 0 °C παρά πάνω από αυτούς, οπότε φροντίσετε να πάρετε βαριά χειμωνιάτικα ρούχα.

Πράγα, Τσεχία

Πράγα

Με τα χιονισμένα καμπαναριά της και τα πλακόστρωτα στενά δρομάκια της, η Πράγα είναι μια παραμυθένια πόλη που παραμένει σχετικά άδεια από τουρίστες κατά τους χειμερινούς μήνες. Η εκπληκτική αρχιτεκτονική της φαίνεται ακόμα πιο όμορφη με μια μικρή στρώση χιονιού…

Μία από τις πιο όμορφες περιοχές της Πράγας είναι η παλιά πόλη, με τους πυργίσκους της και τους Ρωμαϊκούς θόλους της. Πρόσφατα, επανεγκαταστάθηκαν σε όλο το κέντρο της πόλης λάμπες αερίου που δίνουν μια πιο ρομαντική απόχρωση τα βράδια. Οι καφετέριες της Πράγας είναι ιδανικές για να αποδράσετε από το τσουχτερό κρύο.

Ναγκάνο, Ιαπωνία

Ναγκάνο

Ως πόλη που φιλοξένησε παλαιότερα τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς αγώνες, το Nagano είναι μια εξαιρετική βάση για να εξερευνήσετε τα γύρω χιονοδρομικά κέντρα. Οι φυσικές ιαματικές πηγές στα προάστια είναι ιδανικές μετά από μια μέρα στις πλαγιές. Αξίζει να ρίξετε μια ματιά και στους όμορφους, χιονισμένους βουδιστικούς ναούς, όπως επίσης και στο λαογραφικό μουσείο Togakushi Minzoku-kan, το οποίο έχει μια συναρπαστική έκθεση για τους νίντζα που κάποτε εκπαιδεύονταν εκεί.

Εδιμβούργο, Σκωτία

Εδιμβούργο

Τα πλακόστρωτα δρομάκια, το όμορφο κάστρο και οι υπέροχοι δημόσιοι κήποι, καθιστούν το Εδιμβούργο μια όμορφη πόλη οποιαδήποτε εποχή του χρόνου, αλλά ειδικά το χειμώνα είναι εκπληκτικό. Οι κήποι Princes Street μετατρέπονται σε χώρα των θαυμάτων, γεμίζουν με παγοδρόμια, με ένα τεράστιο χριστουγεννιάτικο δέντρο και μια ρόδα λούνα παρκ, όλα υπό την σκιά του κάστρου. Στην άκρη της πόλης, το Κάθισμα του Αρθούρου είναι η ιδανική τοποθεσία για ένα χειμερινό περίπατο και η θέα από την κορυφή είναι αξιοθαύμαστη.

Ιντερλάκεν, Ελβετία

Ιντερλάκεν

Σε αυτήν την αναγνωρισμένη από την UNESCO περιοχή με τις χιονισμένες κορυφές και τις αλπικές λίμνες βρίσκονται δύο από τους πιο αναγνωρισμένους προορισμούς: Το Jungfrau και ο παγετώνας Altesch, ο μεγαλύτερος στην περιοχή των Άλπεων. Ενώ η πεζοπορία και η ορειβασία είναι εκπληκτικές, οι λιγότερο περιπετειώδεις ταξιδιώτες μπορούν να επιβιβαστούν στο τρένο Jungfaubahn για εύκολη πρόσβαση στα βουνά.

Ένα από τα καλύτερα χαρακτηριστικά του Ιντερλάκεν ωστόσο, είναι ότι είναι ένας καταπληκτικός προορισμός σε ετήσια βάση, από τις λευκές ημέρες του χειμώνα μέχρι τα ήπια καλοκαίρια, όπου οι κοιλάδες γεμίζουν με αγριολούλουδα και καταρράκτες από το χιόνι που λιώνει.

{lang: 'el'}

Σχετικά άρθρα:

  1. Weekendair προορισμοί για 3-5 Ιουνίου 2011
  2. Καλοκαιρινοί Weekendair προορισμοί για 24/06 έως 26/06 2011
  3. Qatar Airways: Μακρινοί ταξιδιωτικοί προορισμοί από 428€
  4. Weekendair της Olympic Air: Προορισμοί από 14 έως 16 Ιανουαρίου 2011
  5. Weekendair προορισμοί για 10-12 Ιουνίου 2011
  6. Aegean: Νέοι προορισμοί στις θερινές πτήσεις
  7. Aegean Airlines: Νέοι προορισμοί και ως 30% έκπτωση σε όλους τις πτήσεις εξωτερικού

Blog | Comments Off

by

Σχόλια

Comments are closed.